UNUTRAŠNJE APLIKACIJE

ELEKTRIČNO PODNO GRIJANJE

MONTAŽA U ESTRIH

DEVIflex 18T je fleksibilni, električni grijači kabal vrhunskog kvaliteta. Jednostavan za montažu direktno u estrih, pogodan za sve podne obloge.

Garancija za DEVIflex 18T grijače je 20 godina.

MONTAŽA NA ESTRIH

DEVImat DSVF-100  100W/m2  ili DSVF-150 150W/m2 su tanke grijače mrežice s jednožilnim kablom i zaštitnim opletom. Za lakšu montažu grijači kabal je pložen na samoljepljivo pletivo. Proizvod je namijenjen aplikacijama u unutrašnjim prostorima, gdje je ograničena visina poda.

Prilikom renoviranja starih podova mrežica se najčešće polaže na postojeće pločice, a kod novogradnje mrežica se najčešće polaže na estrih.

Mrežicu je poželjno zaliti odgovarajućom samonivelirajućom masom odnosno fleksibinim ljepilom za pločice.

SUHA MONTAŽA

DEVIcell ploče za distribuciju toplote se montiraju zajedno sa DEVIflex kablovima direktno ispod drvenih podloga.

Ovo je isključivo suha montaža – ne smije se pokrivati betonom ili sličnim mokrim materijalima. DEVIcell je idealno rješenje za sve koji žele bez brige, brzo i čisto montirati podno grijanje ispod drvenih podova. Izolirana ploča sa aluminijem pripremljena je za DEVIflex T10 grijač maksimalne snage 100W/m2. Potpuna pokrivenost aluminijem osigurava bržu reakciju i raspodjelu toplote.

DEVIdry sistem električnog podnog grijanja namijenjen je suhoj ugradnji u pod, ispod laminata i parketa, prilikom novogradnje ali i tokom renoviranja.

DEVIdry  odlikuje vrlo jednostavna i brza ugradnja te učinkovita raspodjela toplote. SVF-100  100W/m2  ili DSVF-150 150W/m2 su tanke grijače mrežice s jednožilnim kablom i zaštitnim opletom. Za lakšu montažu grijači kabal je pložen na samoljepljivo pletivo. Proizvod je namijenjen aplikacijama u unutrašnjim prostorima, gdje je ograničena visina poda.

Prilikom renoviranja starih podova mrežica se najčešće polaže na postojeće pločice, a kod novogradnje mrežica se najčešće polaže na estrih.

Mrežicu je poželjno zaliti odgovarajućom samonivelirajućom masom odnosno fleksibinim ljepilom za pločice.

GRIJAČ OGLEDALA

DEVIfoil grijač ogledala, grije ogledala u kupatilu i time ih štiti od stvaranja kondenza. 

Grijača mreža montira se na stražnju stranu ogledala i prekriva se adhezivnim slojem. Mrežica se montira tako da se uključuje sa rasvjetom kupatila kako bi uvijek postigli željeni rezultat – kupatilsko ogledalo bez magle. Potrošnja energije jednaka je potrošnji jedne sijalice.

TERMOSTATI – AUTOMATIKA

Uz navedene grijače elemente i senzore neophodni su i adekvatni termostati iz široke palete DEVI proizvoda. U našoj ponudi se nalaze:

DEVIreg 130 elektronički termostat za regulaciju električnog podnog grijanja sa podnim senzorom za regulaciju podne temperature. 

DEVIreg 530 elektronički termostat za regulaciju električnog podnog grijanja sa podnim senzorom za regulaciju podne temperature. Termostat ima 15 amperski relej i prekidač za uklj/isklj (on/off).

DEVIreg Touch je termostat sa pozadinskim osvjetljenjem na 2″ ekranu osjetljivom na dodir, jednostavan za korištenje. Dostupan  u crnoj i bijeloj boji.

Danfoss Link CC- bežična regulacija je centralna i upravljačka jedinica sistema. Ekran je osjetljiv na dodir i jednostavan za upotrebu. Uz centralnu kontrolnu jedinicu je potrebno istalirati i Danfoss Link FT- podni termostat koji se montira na diskretno mjesto u priključnu kutiju na zidu te se poveže sa grijačim elementom i podnim senzorom temperature. Regulacija preko aplikacije na mobitelu.

Danfoss Link – bežična regulacija je centralna i upravljačka jedinica sistema koja komunicira sa Living Connect inteligentnim radijatorskim termostatima. Radijatorski termostat se isporučuje sa priključkom za RA2000 i M30x1,5 termostatske ventile. Regulacija preko aplikacije na mobitelu.

DEVIreg Smart  je termostat nove generacije kojim upravljate pomoću aplikacije na svom mobitelu.